МИНАЛИ СЪБИТИЯ

AFTERNOON TEA & COFFEE BUSINESS MEETING С ТОП ЕКСПЕРТИ, ДЕН ПРЕДИ ГОЛЕМИЯ HTA ФОРУМ НА АСОЦИАЦИЯТА

На 18 май 2017 г., ден преди едно от най-големите събития на БАЛИ за годината, асоциацията организира работна следобедна закуска за тесен кръг от експерти в лекарствените регулации.

На ексклузивната среща, която се проведе в Central Park Hotel Sofia, присъстваха проф. Майкъл Друмонд /University of York, UK/, Д-р Мира Павлович - Канасция (Advisory Board - NDA) и Моник Мартин (inVentiv Health Consulting, UK). На събитието бяха обсъждани едни от най-горещите и актуални HTA (Health Technology Assessment) въпроси – настоящата HTA система в България, HTA предизвикателствата в ЕС и България, както и серия от въпроси, относно конкретни HTA казуси и ситуации. Участници в дискусията бяха доц. Асена Стоименова – изпълнителен директор на ИАЛ, членове на НСЦРЛП, проф. Генка Петрова – член на УС на БАЛИ и президент на българското представителство на Международното общество за фармакоикономически проучвания и анализи (ISPOR), както представители на GSK, AstraZeneca, Medochemie Bulgaria, Roche Bulgaria, AbbVie, Berlin – Chemie, A&D Pharma, Novartis, PSI Pharma, Прескрипция и БАПЕМЕД. Модератор на събитието беше председателят на Българска асоциация за лекарствена информация проф. Татяна Бенишева. Снимки и още информация за събитието могат да бъдат открити и във Facebook страницата на БАЛИ – Bulgarian Association For Drug Information (BADI).НАД 120 ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ФАРМАИНДУСТРИЯТА У НАС УЧАСТВАХА В „БЕЗОПАСНОСТ НА КОЗМЕТИЧНИ ПРОДУКТИ, РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 1223“ – ПЪРВИЯТ УЪРКШОП НА БАЛИ ЗА ТАЗИ ГОДИНА

Д-р Питър Псарологос /PharmaLex, Norway/, д-р Вили Топалова /PharmaLex, Bulgaria/ и Емилияна Ставрева /Pierre Fabre, Bulgaria/ бяха част от лекторите в мартенския семинар на Българска Асоциация за Лекарствена Информация.

На събитието, което се проведе на 31.03.2017 г., в хотел Форум, бяха презентирани и обсъждани темите - Нотификационен портал за козметични продукти(CPNP), Безопасност на козметичните продукти и PIF, Обработка на нежелани лекарствени реакции, Дейности на отговорното лице.

Сред специалните гости на събитието бяха представители на Министерство на здравеопазването и Медицински университет София. Модератори бяха проф. Татяна Бенишева, проф. Добриана Сиджимова, доц. Д-р Гриша Матеев и проф. Каролина Любомирова.

Цветелина Маймарова и Калина Георгиева от Лидера Трейдинг, представиха темите: Европейски стандарти за предоставяне на козметични и СПА услуги,и Иновативни методи за разработка на активни съставки и технологични платформи за транспорт на активните съставки.

Партньори на събитието бяха Pierre Fabre, Global Consulting, Лидера Трейдинг и PharmaLex, България. Първите три компании участваха и със собствени промо-щандове, като дадоха възможност на участниците в семинара да тестват на място предлаганите от тях продукти и услуги.

Събитийният календар на асоциацията продължава с едно от най-значимите събития в сектора за годината - HTA and REA, Biosimilars and HTA PRIME, Adaptive Pathway, Personalised medicines. Семинар, с участието на основоположника на HTA в света, проф. Майкъл Друмонд, който ще се състои на 19 май 2017 г., в аула Максима на УМБАЛ „Света Екатерина“.


 Програма на курсаCV НА ЛЕКТОРИТЕОТНОВО ПЪЛНА ЗАЛА ЗА МОДУЛ 4 ОТ КУРС ПО ЛЕКАРСТВЕНИ РЕГУЛАЦИИ 2016 на БАЛИ


„Медицински изделия и безопасност, ОЗТ при реимбурсиране на лекарствени продукти - основни понятия и изготвяне на анализ  -  I част“ бе темата на поредния семинар от есенния курс на БАЛИ. Събитието се проведе на 25 ноември 2016 г., в зала Централ на столичния хотел Форум.

По традиция, десетки експерти в лекарствените регулации участваха в семинара и научиха най-новото в сектора от лекторите д-р Вили Топалова /Линдек/, маг. Фарм. Тодор Даракчиев /ИАЛ/, маг. Фарм Ивайло Иванов /Санофи Авентис/, доц. Ралица Райчева /МУ – Пловдив/, Пламен Немчев /PP&IT Consulting/ и проф. Татяна Бенишева /МУ – София/.

Двама от участниците и този път си тръгнаха от събитието освен с много нова информация и с предметни награди, в контекста на предстоящите Коледни празници.

Курс по Лекарствени Регулации 2016 г. ще приключи този петък, 2 декември 2016 г., с Модул 5. Семинарът е с начало 9:00 ч., зала Централ, хотел Форум, София.


Всички членове на БАЛИ имат възможност да прегледат повторно презентациите на лекторите, които са публикувани в затворената секция на www.badibg.org, посредством персоналните си пароли за достъп. Отново там, са публикувани тестовете от отделните модули с верните отговори, имената на най-добре представилите се в тестовете, отново по модули и още много професионална и полезна информация.eCTD WORKSHOP С ЕКСПЕРТИ ОТ LORENZ LIFE Life Sciences Group ОРГАНИЗИРА БАЛИ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2016

Петнадесет експерти в лекарствените регулации у нас, имаха възможност да участват в eCTD семинара, организиран от Българска Асоциация за Лекарствена Информация. Събитието се проведе на 18 ноември, в зала Пловдив на Interpred WTC, Sofia. Обучението беше водено от двама експерти на Lorenz Life Sciences Group - Agnieszka Sielicka и Matthias Schremser.

Семинарът беше обявен за група от 12 души. Поради изключително големия интерес и желание за участие, БАЛИ успя да договори участието на още трима експерти. Участниците получиха и сертификат за проведеното обучение.

В резултат на проведената анкета, по време на събитието, стана ясно, че има голямо желание и интерес от страна на участниците, за организиране на бъдещи подобни обучения от БАЛИ. Проф. Татяна Бенишева, председател на Българска Асоциация за Лекарствена Информация, се ангажира да планира и през 2017 г. идентични семинари, които носят безспорни ползи за участниците, повишавайки професионалната им квалификация и експертиза.

Снимки от събитието - ТУКПРИКЛЮЧИ СЕМИНАРЪТ „ЛЕКАРСТВЕНА БЕЗОПАСНОСТ – АКТУАЛНА РЕГУЛАТОРНА РАМКА, II ЧАСТ“ - МОДУЛ ОТ КУРС ПО ЛЕКАРСТВЕНИ РЕГУЛАЦИИ 2016 Г.

На 11 ноември 2016 г., БАЛИ проведе семинар на тема „Лекарствена безопасност – актуална регулаторна рамка, II част“. Събитието е част от Курс по Лекарствени Регулации 2016 г. Темата беше представена от лекторите проф. д-р Барбара Зикмюлер, Проф. д-р Аксел Тиле, д-р Мария Попова, Д-р Екатерина Генова, маг. Фармацевт Виолета Илиева, д-р Ева Борисова, д-р Вили Топалова. Модератор на събитието беше маг. фармацевт Константин Качулев.

По традиция, двама от участниците получиха комплимент от БАЛИ. Наградите бяха присъдени за коректно попълнена анкетна карта и оставена при регистрация визитна картичка.

Снимки от събитието са публикувани във Facebook страницата на асоциацията, както и на www.badibg.org

Курс по Лекарствени Регулации 2016 продължава с модули 4 и 5:

Модул 4 – 25 ноември 2016 г. - Медицински изделия-промени в регулаторната рамка. ОЗТ при изготвянето на оценъчните доклади и реимбурсирането на лекарствените продукти - I част.

Модул 5 – 2 декември 2016 г. - ОЗТ при изготвянето на оценъчните доклади и реимбурсирането на лекарствените продукти – методология - II част.

Модул 3 - Лекарствена безопасност- актуална регулаторна рамка - II част

11.11.2016г., хотел "Форум" София

„ЛЕКАРСТВЕНА БЕЗОПАСНОСТ – I ЧАСТ“ ПРОВОКИРА ЗАСИЛЕН ИНТЕРЕС СРЕД РЕГУЛАТОРНАТА ОБЩНОСТ У НАС


На 21 октомври 2016 г., БАЛИ проведе Модул 2 от Курс по Лекарствени Регулации 2016 г. който събра на едно място регулаторни експерти от почти всички фармацевтични компании у нас. Опитните лектори, д-р Вили Топалова /Линдек България АД/, д-р Ева Борисова /Салвис Фарма ООД/ и Мария Долева /Бьорингер Ингелхайм/ ни запознаха с предстоящите промени през 2017 г. в областта.

Д-р Ева Борисова, изп. директор на Салвис Фарма, провокира конструктивни обсъждания чрез формата The World Cafe /Световно кафене/. В работни групи, се обсъди темата за съответствието на лекарствената безопасност към мисията на компаниите.

Изтеглени бяха и специални награди, като Пейко Ангелов от Бьорингер Ингелхайм получи бутилка калифорнийско вино, като стимул за напълно и коректно попълнена анкетна карта. Гергана Семова от Фарм Дедикт ООД, получи интернационалния символ на империята Дисни – Мики Маус.

Снимки от събитието, може да видите във фейсбук: https://www.facebook.com/Bulgarian-Ass%D0%BEciation-of-Drug-Information-BADI-165468750168002/ .

Курс по Лекарствени Регулации 2016 продължава с Модул 3 – „Лекарствена безопасност- актуална регулаторна рамка - II част“, който ще се проведе на 11 ноември 2016 г. с чужди лектори от Германия и от ИАЛ

Модул 2 - Лекарствена безопасност- актуална регулаторна рамка - I част

21.10.2016г., хотел "Форум" СофияФотоархив
: РЕГИСТРАЦИЯ | УЧАСТНИЦИ | ЛЕКТОРИ | КАФЕ ПАУЗА

ПРИ ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ИНТЕРЕС ПРОТЕЧЕ МОДУЛ 1 ОТ КУРС ПО ЛЕКАРСТВЕНИ РЕГУЛАЦИИ 2016

При изключителен интерес и активност от страна на фармацевтичната общност у нас, премина първият модул от Курс по Лекарствени Регулации 2016, организиран от БАЛИ. Обучението на тема „Регулаторна рамка на генеричните и биологични лекарствени продукти – биоподобни, алергени и ваксини“ се проведе на 7 октомври 2016 г., с участието на над 110 експерти, в лекарствените регулации, които се запознаха с най-новата и актуална информация по темата.

Специален гост-лектор на събитието беше Д-р Криста Лампинг - MSc.MDRA-Германия, дългогодишен експерт по лекарствени регулации. От българска страна, лекции представиха Диляна Стоева - Рамус Медикал, проф. Татяна Бенишева - МУ-София, Георги Николов – НЦИПБ, Петя Стратиева и Антоанета Ваклинова – Санофи Пастьор.

Професионален интерес към обучението проявиха и студентите от Фармацевтичния факултет към МУ – София. След специално подготвена за тях лекция от проф. Татяна Бенишева, студентите имаха възможност да се срещнат лице в лице с експерти по лекарствени регулации, работещи за едни от най-големите фарма компании у нас. В резултат на активността от страна на студентите и искреното им желание да се информират повече по темата, БАЛИ заяви готовност и желание да организира обучения по Лекарствени регулации за начинаещи.

Курс по Лекарствени Регулации 2016 продължава с Модул 2 – „Лекарствена безопасност- актуална регулаторна рамка - I част“, който ще се проведе на 21 октомври 2016 г.

Модул 1 - курс по лекарствени регулации

07.10.2016г., хотел "Форум" София


 Програма на курса | CV Лектори

ФотоархивРЕГИСТРАЦИЯ | УЧАСТНИЦИ | ЛЕКТОРИ | КАФЕ ПАУЗА


Българска Асоциация за Лекарствена Информация (БАЛИ) организира семинар на 27.05.2016 г. в залата Интерпред –бул. Драган Цанков № 36, гр. София.

На мероприятието присъстваха 150 участници, като официални гости на събитието бяха представители на Народното събрание,д-р Даниела Дариткова, Изпълнителна агенция по лекарства, Комисията за оценки на здравни технологии (ОЗТ), Факултет по обществено здраве при МУ-София представляван от Цекомир Воденичаров и фарма индустрията.

Изтъкнати експерти като проф. Панос Канавос, директор в London School of Economic и г-н Питър Бахман, председател на Координационната група - CMD(h), със седалище в ЕМА изнесоха доклади, относно предизвикателствата в оценки на здравни технологии и разрешителните режими MRP/DP.

Участниците имаха шанс да споделят добри практики и да обсъдят някои предизвикателства и неясноти при прилагането на лекарствените регулации у нас и по-специално на оценки здравни технологии.

Програма на семинара - BG EN | CV Лектори

Поздравителен адрес от ректора на Медицински Университет-София проф. д-р Вихра Миланова,дмн - ТУК

Снимки: Регистрация | Лектори | Участници | Кафе пауза


Bulgarian Association for Drug Information (BADI) organized a conference on May 26th and 27th 2016

at Sofia Hall – INTERPRED building, 1040 Sofia.

The event was attended by 150 participants, as official guests of the event were Dr. Daniela Daritkova,

Chairperson of the Health Committee at 43rd National Assembly, Prof. Tzekomir Vodenicharov MD the Faculty

of Public Health, Medical University of Sofia, Chairpersons of leading pharma companies, representatives of

the Bulgarian Drug Agency, the Commission for Health Technology Assessment (HTA) and pharma  industry.

Prominent experts like Professor. Panos Kanavos (director at London School of Economic) and

Mr. Peter Bachmann (Chairman of the Coordination Group - CMD (h), headquartered in EMA) gave presentations

on the new challenges in health technology assessment and authorization schemes MRP / DP.

Participants had the chance to share best practices and discuss some challenges and uncertainties in

the implementation of drug regulations in the country and in particular health technology assessments.


Уважаеми колеги,

приключи семинара на 26 май 2016 г. на тема Лекарства за педиатрична употреба.

Програма на семинара - BG EN |CV Лектори 

Снимки: Регистрация | Лектори | Участници | Кафе пауза


На 25 март 2016 г. се проведе безплатно обучение за членовете на БАЛИ, с подкрепата на ФОЗ.

Темите, които бяха обхванати са следните:

Оценка на здравните технологии - принципи и практики

Комисия по редки заболявания – цел, задачи и функции

Приложение на многокритериен анализ при оценка на здравни технологии за редки болести

Различните подходи за оценка стойността на лекарства-сираци използвайки НТА:

Доказателствата от 4 европейски страни

Развитие на ОЗТ и законодателство в България

Примери за прилагането на ОЗТ в България

/проучване в реална терапевтична среда на разходите за лечение на ХОББ/

Място на провеждане УМБАЛ „Света Екатерина”, бул. „Пенчо Славейков“ №52, София

Проф. Цекомир Воденичаров – Декан на ФОЗ, МУ-София;

Доц. Добриана Сиджимова откриха семинара.

Модератори бяха: Проф. Татяна Бенишева, Елена Никод, Проф. Георги Христов,

Доц. Антония Янакиева, Проф. Румен Стефанов, Георги Искров, д- Борисла Борисов,

Проф. Генка Петрова, гл.ас.Мария Димитрова


Bulgarian Association for Drug Information (BADI) celebrated 5th ANNIVERSARY on November, 11 2015 at Sofia Hall – INTERPRED building, 1040 Sofia. During the event (gala cocktail) a competition was dedicated to the topic: "Innovation in Healthcare" where 16 nominees contested for the Awards.

Official guests to the event included Dr. Daritkova, Chairperson of the Health Committee at 43rd National Assembly, Prof. Vodenicharov - Dean of the Faculty of Public Health, Medical University of Sofia, Barbara Sickmueller - President of the German Association of Drug Regulatory Affairs, DGRA Startseite - DGRA e.V. - Deutsche Gesellschaft fur Regulatory Affairs, Darina Stoeva –Forum Medicus editor-in-chief,Chairpersons of leading pharma companies, patient organizations and professional organizations. See the new section - "Five years BADI" with the event kit – presentations and videos and photos by specialized topic.

5 годишнина БАЛИ (11.11.2015 г.):

Снимки: ПОСРЕЩАНЕ | НАЧАЛО | КОКТЕЙЛ| НАГРАЖДАВАНЕ | ВЕСЕЛА ЧАСТ |
Уважаеми колеги,

Уведомяваме Ви, че успешно приключи Есенния курс за 2015г.,

на който присъстваха 394 участника, което потвърждава значителния интерес към това събитие и значимостта му в подпомогане на регулаторната дейност у нас в областта на фармацията. Презентации изнесоха 5 чуждестранни гост – лектори, 13 български лектори, както и двама лектори от Изпълнителна Агенция по Лекарствата.

Участниците в курса проявиха голям интерес към презентацията на фирма „Сирма Сълюшън” за новата информационна система на НСЦРЛП, която се очаква да заработи от началото на 2016г. БАЛИ винаги се стреми да подпомага адекватното развитие на фармацията в България и по-специално на регулаторните нормативни уредби, така че те да бъдат в пълен унисон с лекарствената политика в Европейския съюз.

Курс 2015:

Модул 1 - 09.10.2015: РЕГИСТРАЦИЯ УЧАСТНИЦИ ЛЕКТОРИ КАФЕ ПАУЗА ТОМБОЛА
Модул 2 - 23.10.2015: РЕГИСТРАЦИЯ УЧАСТНИЦИ ЛЕКТОРИ КАФЕ ПАУЗА
ТОМБОЛА
Модул 3 - 13.11.2015: РЕГИСТРАЦИЯ УЧАСТНИЦИ ЛЕКТОРИ КАФЕ ПАУЗА
ТОМБОЛА
Модул 4 - 27.11.2015: РЕГИСТРАЦИЯ
УЧАСТНИЦИ
ЛЕКТОРИ
КАФЕ ПАУЗА
ТОМБОЛА


Българска Асоциация за Лекарствена Информация – БАЛИ

отбеляза своя 5-годишен юбилей на 11.11.2015г. в зала София (партер)  сградата на ИНТЕРПРЕД - СТЦ София,

На събитието беше проведен конкурс на тема:
„Иновации в сферата на здравеопазването”.

5 годишнина БАЛИ (11.11.2015 г.):

Снимки: ПОСРЕЩАНЕ | НАЧАЛО | КОКТЕЙЛ| НАГРАЖДАВАНЕ | ВЕСЕЛА ЧАСТ |
Уважаеми колеги, уведомяваме Ви, че на 09, 23 октомври и на 13 ноември 2015 г. успешно приключиха три от Модулите на есенния курс за 2015г. Бяха разгледани следните теми:

Модул 1 - Разрешителни режими, продуктова информация, персонализирана медицина и лекарства, промени при клиничните проучвания

Модул 2 – Лекарствена безопасност I част

Модул 3 - Лекарствена безопасност II част

Снимки - ТУК

Програма на курса (EN Version) и Регистрационна форма ТУК

Място на провеждане Хотел Централ Форум бул. Цар Борис ІІІ № 41,София 1612, България www.central-hotel.com

Форум 30 април 2015 г.
Темите бяха следните:
• Промени в разрешенията за употреба - вариации;
• Паралелна търговия на лекарства в държавите-членки на ЕС;
• Фалшифицирани лекарствени продукти;
• Законодателство на медицинските изделия в ЕС, включително и безопасност;
• Системи на ценообразуване, реимбурсиране и оценка на здравните технологии в ЕС.
На форумът взе учасие  Хайнц Кобелт -  председателят на European Association of Euro-Pharmaceutical Companies – EAEPC,
който  представи гледните точки относно паралелната търговия в Европейския съюз, както и критични моменти за България.

Моля разгледайте снимките от форума:

- Регистрация

- Лектори

- Почетни гости

- Форум - общи снимки


Уважаеми колеги,

1. След внимателно прочетени анкетни карти, които бяхте попълнили на Форум 30 април 2015 г. комисия от БАЛИ излъчи печелившия.

Това е представителя на фирма БОАРОН БЪЛГАРИЯ д-р Милен Недев.

Неговата анкета беше попълнена най-подробно и професионално.

Същият печели обявения ваучер на стойност от 50,00 лв. за ресторант MAMA'S fish & Grill


2. Същата комисия, след внимателен преглед на получените селфита излъчи най-интересното.

То е изпратено от г-жа Милена Димитрова от АКТАВИС EАД.

Нейната награда е външна батерия за смарт-телефон


БАЛИ поздравява печелившите !
Уважаеми колеги,

БАЛИ организира курс по Лекарствени регулации 2014.г.

Темите бяха:

Въведение в лекарствените регулации, регулаторни органи Лекарствена Безопасност - I и II Част.

Основни направления при ценообразуване и реимбурсиране на лекарства, включително и за редки заболявания.

Тук може да изтеглите проекто-програмата (EN Version)

Снимки от курса проведен на 10 октомври 2014 - ТУК

Снимки от курса проведен на 24 октомври 2014 - ТУК

Снимки от курса проведен на 14 ноември 2014 - ТУК

Снимки от курса проведен на 28 ноември 2014 - ТУК

Място на провеждане - Essence Center

София, ул. 6-ти септември 37 (вътрешен двор)Уважаеми колеги,
уведомяваме Ви, че  на 30.05.2014 г. се проведе семинар на тема:
Клинични изпитвания, лекарствена безопасност
Цени и реимбурсиране, оценка на здравни технологии
Запознайте се с приложената програма (programme)
CV на лекторите участващи в семинара- натиснете ТУК.

Място на провеждане:
хотел Феста София
1404, София, бул. "България" 83РЕГУЛАЦИИ ПРИ КОЗМЕТИЧНИ ПРОДУКТИ, ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ И МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ

20 март 2014
КУРС ПО ЛЕКАРСТВЕНИ РЕГУЛАЦИИ

ЕСЕН 2013СЕМИНАР НА ТЕМА:

НОВОТО БЪЛГАРСКО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО В ОБЛАСТТА НА ЛЕКАРСТВЕНАТА БЕЗОПАСНОСТ ОТ ДЕКЕМВРИ 2012 Г., ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ДДП/ДПП ЗА БОРБА С ФАЛШИФИЦИРАНИТЕ ЛЕКАРСТВА, ПАРАЛЕЛЕН ВНОС, НОВИЯТ НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ ПО ЦЕНИ И РЕИМБУРСАЦИЯ

26. април 2013 г. - Хотел «САМОКОВ» - Боровец.
През месец ноември 2012 г. беше проведен първият курс по Лекарствени регулации - Drug Regulatory Affairs !!

Интересът беше невероятен, включиха се както начинаещи, така и експерти от фарма-индустрията!

Вижте снимки от курса в нашата facebook страница:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.444227258958815.97375.165468750168002&type=3

Курсът започна с общите направления по лекарствена регулация и премина в по-сложни теми от интелектуална собственост, генерици и биоподобни лекарства и търсене на релеванта информация и обсъждане на казуси!

В първия модул се включиха лектори от Санофи, МУ- София и Прескрипция !! За повече информация вижте снимките на сайта на БАЛИ! Курсът протече в 5 модула с общо 70 участника от фармацевтичната индустрия и начинаещи извън бранша.


На 16 октомври 2012 г. се проведе семинар за практически съображения за новото законодателство за лекарствена безопасност след неговото въвеждане – юли 2012; нови изисквания към ДДП/ДПП за борба с фалшивите лекарства 3 месеца преди въвеждането им от Януари 2013; Оценка на здравна технология (ОЗТ) Eunetha проект относно ОЗТ ценообразуване иреимбурсиране на лекарства. За повече информация вижте програмата .

CV на лекторите от проведения семинар може да видите като натиснете ТУК

Място за провеждане на семинара: София, бул. "Янко Сакъзов" 26 в аулата на НЦЗПБ


On October, 16th 2012 a seminar will be held on the following topics: Practical considerations of the new Pharmacovigilance legislation after its implementation - July 2012; New GDP/GMP-requirements to combat falsified medicines - 3 months before the implementation in January 2013; Health Technology Assessment (HTA) in the EU and the global impact on the regulatory affairs (The Eunetha Project). For more information, please see the program


Проведен регулаторен форум в областта на лекарствата -26 април 2012

На 26 април 2012 г. се проведе семинар за новите изисквания, съгласно Регламент (ЕО)No 1235/2010 и Директива 2010/84/ЕО на Европейския парламент и Съвет относно лекарствената безопасност, в сила от юни 2012 и вариации, свързани с лекарствена безопасност, новите изисквания спрямо ДДП и ДПП относно фалшифицирани лекарства и изискванията към ПРУ, ценообразуване и реимбурсиране на лекарства в България спрямо референтните страни – членки, оценка на здравните технологии (ОЗТ) в ЕС, с участието на български лектори, както и чуждестранни лектори от Германия и от Агенцията в Швеция (MPA-Sweden). За повече информация вижте програмата

Dear Colleagues, New Pharmacovigilance legislation regulation (EU) )1235/2010 and Directive 2010/84/EU of the European Parliament and the Council. and the PhV variations - follow up; new GDP/GMP-requirements to combat falsified medicines; Drug Pricing & Reimbursement Systems and Health Technology Assessment (HTA) in the EU presented by Bulgarian and German speakers and speaker from the agency in Sweden (MPA-Sweden)- on April 26, 2012. Please see the Program

Short biography of the speakers and chairs at the workshop of theon 26 of April 2012 in Sofia, BulgariaBULGARIAN ASSOCIATION FOR DRUG INFORMATIONФотогалерии от семинарите, организирани от БАЛИ през 2011 г.


Photo Galery of the workshop on Pharmaceuticals, 27 October, 201д in Past events http://www.badibg.org/index.php?option=com_content&view=article&id=8&Itemid=7


Photo Galery of the workshop on Pharmaceuticals, 28 June 2011:| Registration | Opening | Sessions | Coffee breaks


Photo Galery of the workshop on Pharmaceuticals, 09 March 2011: | Registration | Opening | Speakers | Session | Coffee breaks |

2011-11-05

The objectives of the Bulgarian Association for Drug Information were presented at the 1st Balkan Clinical Trias ConferenceУважаеми колеги, На 27 октомври 2011 г. се проведе семинар за проследяване на лекарствена информация (лингвистична проверка), вариации, системи за ценообразуване и реимбурсиране на лекарства и оценка на здравните технологии в ЕС с участието на български лектори, както и чуждестранни лектори от регулаторния орган - BfArM. За повече информация вижте програмата


Dear Colleagues, Workshop on Product Information (Linguistic Check) and Variations - follow up, and Drug Pricing & Reimbursement Systems and Health Technology Assessment in the EU with Bulgarian speakers and speakers from the German agency - BfArM on 27 October, 2011. Please see the Program.

Photo Galery of the workshop on Pharmaceuticals, 27 October, 2011:


| Registration | Opening | Sessions | Coffee breaks |Other

Уважаеми колеги, На 27 октомври 2011 г. се проведе семинар за проследяване на лекарствена информация (лингвистична проверка), вариации, системи за ценообразуване и реимбурсиране на лекарства и оценка на здравните технологии в ЕС с участието на български лектори, както и чуждестранни лектори от регулаторния орган - BfArM. За повече информация вижте корица на програмата, програмата и регистрационната форма. .

Dear Colleagues, Workshop on Product Information (Linguistic Check) and Variations - follow up, and Drug Pricing & Reimbursement Systems and Health Technology Assessment in the EU with Bulgarian speakers and speakers from the German agency - BfArM will be held on 27 October, 2011. Please see the cover of the Program, Program and the Registration form where a special registration rate till end of September is valid.

Семинар за проследяване на лекарствената безопасност въз основа на Регламент на Комисията 1235/2010 с срок на въвеждане 2 юли 2012 с участието на български лектори и лектори от немския регулаторен орган -BfArM. За повече информация вижте програмата

Workshop on pharmacovigilance 28.06.2011 based on Commission Regulation 1235/2010, deadline for implementation for all MA-procedures - 2nd June 2012. Bulgarian speakers and speakers from the German agency - BfArM. Please see the Program


Photo Galery of the workshop on Pharmaceuticals, 28 June 2011:


| Registration | Opening | Sessions | Coffee breaks |
Фотогалерия - лектори БАЛИ


Workshop on Pharmaceuticals
Program
(9 March, 2011)


Photo Galery of the workshop:

Photo Galery of the workshop on Pharmaceuticals, 9 March 2011:

| Registration | Opening | Лектори |Sessions | Coffee breaks |